Bildtse Aardappelweken groot succes
De op zondag 13 juli afgesloten tenstoonstellingen `Burgers bij de boer, boeren in de kunst` die in het kader van de Bildtse Aardappelweken waren georganiseerd zijn erg succesvol verlopen. Op de hoofdlocatie bij de familie van der Werff zijn zo’n 3000 bezoekers, op de andere boerderijen tussen de 700 en 1500. De gasten kwamen voornamelijk uit de regio, maar ook uit andere Nederlandse provincies, België, Duitsland, USA, Australië en Nieuw Zeeland. Ze werden op elke locatie door enthousiaste gastvrouwen en –heren te woord gestaan.
De combinatie tussen de aan aardappels gerelateerde kunst en de bedrijfs-presentatie bleek een succesformule. Zowel de kunstenaars als de akkerbouwers waren erg tevreden over de wijze waarop het geheel gepresenteerd werd en verheugd over het enthousiasme van de bezoekers, die erg veel vragen stelden over de wijze waarop de aardappels op het bedrijf verbouwd en behandeld werden. Het doel, de consument en producent weer een stap dichter bij elkaar te brengen, werd zeker gehaald. Alle bezoekers kregen een door Landjuweel/Werkman beschikbaar zakje nieuwe aardappels mee naar huis, om thuis tijdens de maaltijd nog eens te kunnen nagenieten van alle indrukken.

De catalogus is nog te koop bij Primera, Van Harenstraat 59, St. Annaparochie en kost € 3,00 per stuk.

De kookdemonstraties die door Klaas Kasma uit Leeuwarden, chefkok Jacob Jensma van restaurant De Zwarte Haan en een bedrijfskok van Smeding Groente en Fruit uit St. Annaparochie werden gedaan op het bedrijf van de familie van der Werff werden druk bezocht. Er werd volop geproefd en de bezoekers hebben vele nieuwe gerechten met aardappel leren kennen.

Eten bij de boer: voor herhaling vatbaar
Zo`n zeventig personen schoven op 5 juli bij aan tafel voor de middagmaaltijd bij een van twintig boerengezinnen in de gemeentes Menaldumadeel en het Bildt om gezamenlijk de maaltijd te gebruiken en uitleg van de boer en boerin te krijgen over het leven op en rond de boerderij. De gasten waren erg geďnteresseerd en positief over deze manier van contact tussen producent en consument. Het bezoek werd soms pas aan het einde van de middag afgesloten.reageer
naam: *
plaats:
e-mail:
homepage:
je tekst: *
* verplichte velden
De berichten worden voor plaatsing door de webmaster bekeken.
Dit houdt in dat berichten van tevoren gescreend worden voor ze op de site verschijnen. Er zal dus enige vertraging optreden in het verschijnen van uw bericht.

bildtweb.nl © 2008-2009